Dags igen solo-style

Hoho

Då var det dags att testa det här med blogg på egenhand för första gången. Spännande att se hur länge man kan hålla denna igång och hur intressant den blir. Ska göra mitt bästa.

Redan i söndags bestämde Johan, Jocke och jag oss för att hyra kajaker under måndagen. Sagt och gjort tog vi oss ut på Åresjön vid 11:30. Till att börja med paddla vi till Tegeforsen (ca. 5km), där gjorde vi vårt första lyft. Upp över klipporna, genom skogen och en bit efter stranden hitta vi tillräckligt lugnt vatten för att paddla vidare.
Tegeforsen
På denna sidan fallet fick vi möta mer motstånd, men det var bara att kämpa på. 4km Senare reste sig ännu en fors framför oss, detta blev dagens lunchplats. Så vi drog upp kajakerna, valde en varsin sten och njöt av solen.
Lunchen
Johan tyckte att ett näckbad var på sin plats, innan det fick vara nog med vila.
Näcken
Hann bara 2km innan de mer strömmande vattendragen hopade sig. Efter att ha släpat kajakerna på den steniga strandkanten ett tag tröttna Jocke och vände på klacken. Johan och jag fortsatte efter kanten en sväng till innan det mer stillsamma vattnet uppenbarade sig. Därefter paddla vi på i 3km tills vi kom fram till Åre golfklubb.
Johan i full fart
Där låg en stock på stranden som vi utnyttjade till att ta en liten paus. En varsin alkoholfriöl och ett bad för min del, sen bar det av tillbaka mot Åre.
Ölpaus
Vi förstog redan här att även om det var medströms hela vägen tillbaka, så skulle det bli jobbigt. Småforsarna var inte så farliga, så blev inte lika spännande som vi trodde. Men snabbare gick det, de flesta kilometrarna nedåt gick omkring 8:30min/km jämfört med 13:30min/km uppåt. Kl.20:10 klev vi iland på stranden vid holiday. Jocke hade endast väntat där 30min, vilket var skönt för honom. Vi hade även tur med att en extrajobbare på Camp Åre var vid kajakerna så vi kunde lämna in paddlar och flyttvästar. Trötta efter 8h40min ute till sjöss tog vi oss ett mål på Åre Kebab innan det var dags att bege sig hem och sova.
Vilket det är nu också, så här ett dygn efter.

Zzzzz…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s